فرقی نمی‌کند که شما چه کلماتی را در گوگل سرچ می‌زنید؛ به احتمال بیش از 90 درصد، گوگل همیشه یک جوابی برای کلمات شما دارد! این اتفاق به لطف الگوریتم های گوگل رقم خورده که یکی از آنها، الگوریتم کافئین گوگل است!

برخلاف الگوریتم‌های دیگر گوگل به مانند پنگوئن، پاندا و …، الگوریتم کافئین تاثیر مستقیم بر روی رتبه بندی صفحات سایت شما ندارد و بیشتر به عنوان یک ربات و یک ایندکسر عمل می‌کند.

در ادامه این پست از آراد سئو قصد داریم تا ببینیم الگوریتم کافئین چیست و چه تاثیراتی بر روی هزینه سئو در اصفهان دارد.

معرفی کلی الگوریتم کافئین

اولین نمایش الگوریتم کافئین در سال 2009 بود که گوگل تصمیم گرفت از این الگوریتم در نتایج جستجوی خودش استفاده کند. مدتی بعد و در تاریخ 8 ژوئن سال 2010 گوگل رسما الگوریتم کافیئن را به عنوان یکی از الگوریتم‌های خودش معرفی کرد.

گوگل در بخش بلاگ خودش این الگوریتم را با نام “سیستم ایندکس جدید” یاد کرد و این یعنی اینکه این الگوریتم نمی‌تواند در رتبه بندی صفحات سایت‌های مختلف تاثیر مستقیم بگذارد. درواقع کافئین یک کراولر و سیستم ایندکس جدید برای موتورهای جستجو گوگل به شمار می‌رفت.

بررسی کاربرد الگوریتم کافئین

همانطور که گفتیم، این الگوریتم بر روی رتبه بندی صفحات سایتها تاثیر نمی‌گذارد و برای همین، کمتر مورد توجه متخصصان سئو قرار گرفته. ولی این الگوریتم دارای ویژگی و کاربردهای زیادی است که در ادامه به بررسی برخی از آنها می‌پردازیم:

1. افزایش سرعت ایندکس

در گذشته اگر گوگل قرار بود تا یکی از صفحات را ایندکس کند، باید رباتهای خودش را به آن صفحات می‌فرستاد و سپس بعد از انجام مراحل طولانی، اقدام به ایندکس صفحات می‌کرد.

ولی گوگل با استفاده کافئین می‌تواند در سریع‌ترین زمان ممکن، هر اطلاعاتی که از صفحات شما نیاز دارد را به دست بیاورد و فورا برای ایندکس صفحات سایت شما اقدام کند.

2. افزایش ظرفیت ذخیره سازی

زمانی که گوگل فعالیت خودش را به عنوان یک موتور جستجو شروع کرد، در کل جهان فقط 180 میلیون کاربر و حدود 2 میلیون سایت وجود داشت؛ منابع گوگل در آن زمان می‌توانستند جوابگو این تعداد کاربر باشند.

ولی در سالهای بعد، محبوبیت اینترنت به شدت افزایش یافت؛ به حدی که در سال 2009، یعنی زمان انتشار الگوریتم کافئین، حدود 2 میلیاد کاربر در سراسر اینترنت وجود داشت و حالا نیاز بود تا ظرفیت ذخیره سازی گوگل افزایش پیدا کند و برای همین، گوگل الگوریتم کافئین را منتشر کرد.

3. انعطاف پذیری در ذخیره سازی اطلاعات

قبل از منتشر شدن کافئین توسط گوگل، گوگل در ایندکس کردن تصاویر، ویدئوها، لینکها و … کمی مشکل داشت. چون گوگل وقتی رباتهای خودش را برای ایندکس به یک صفحه‌ای می‌فرستاد، این رباتها باید اطلاعات داخل این صفحه یعنی تصاویر، ویدئو، لینکها و … را ذخیره می‌کردند.

هر چند مراحل ایندکس کمی طول می‌کشید، ولی درنهایت صفحات ایندکس می‌شدند؛ ولی خبری از تنوع فایل‌های چند رسانه‌ای در گوگل نبود. ولی بعد از اینکه گوگل کافئین را منتشر کرد، تقریبا می‌توان گفت که بخش ویدئو و تصاویر گوگل از ایندکس شدن حجم بالای اطلاعات، تقریبا منفجر شد!

 

الگوریتم کافئین چیست؟

تاثیر الگوریتم کافئین بر روی هزینه سئو در اصفهان

از آنجایی که کافئین تاثیر مستقیمی بر روی رتبه بندی صفحات نمی‌گذارد، پس نمی‌توانید باعث افزایش یا کاهش هزینه سئو در اصفهان شود. google caffeine فقط صفحات سایتهای شما را بررسی (کراول) می‌کند و پس از ذخیره اطلاعات، اقدام به ایندکس صفحات شما می‌کند.

ولی همانطور که می‌دانید، جدیدا گوگل خودش تصمیم می‌گیرد که صفحات سایت شما را ایندکس بکند یا نه! طبق بررسی‌هایی که توسط متخصصان سئو انجام شده، اگر گوگل در سایت شما مشکلات تکنیکالی پیدا کند، تصمیم می‌گیرد که زیاد به ایندکس صفحات شما نپردازد.

همچنین مشاهده شده که بهینه کردن وضعیت لینکسازی داخلی و خارجی، باعث بهبود روند ایندکس سایت شده.

سوالات متداول

الگوریتم کافئین می‌تواند سایتها را جریمه کند؟

خیر! کافئین فقط به عنوان یک سیستم ایندکس جدید عمل می‌کند و هیچ تاثیر مستقیمی بر روی رتبه‌های صفحات سایت شما ندارد.

کافئین برای اولین بار در چه سالی منتشر شد؟

اولین بار و به طور رسمی در سال 2010 و به عنوان یک سیستم ایندکس جدید منتشر شد.

کافئین گوگل چه ویژگی‌هایی دارد؟

افزایش سرعت ایندکس، انعطاف پذیری در ذخیره اطلاعات و افزایش ظرفیت ذخیره سازی

جمع بندی

در این مقاله از aradseo سعی کردیم تا ببینیم الگوریتم کافئین چیست و چه ویژگی‌هایی دارد.

همانطور که در بالا هم گفتیم، این الگوریتم نمی‌تواند بر روی رتبه بندی صفحات سایت شما تاثیر بگذارد؛ ولی دلیل نمی‌شود که به سادگی از کنار آن عبور کنید. شما قبل از اینکه بخواهید سایت خودتان را برای رتبه‌های بالا آماده کنید، اول از همه باید در موتورهای جستجو به مانند گوگل ایندکس شوید.

درست است که رباتهای گوگل، همه صفحات سایتها را بررسی می‌کند؛ ولی دلیل نمی‌شود که همه صفحات هم ایندکس شوند. طبق بررسی‌هایی که انجام شده، اکثر سایتهایی که مشکل ایندکس داشتند، ایرادهای زیادی در بخش تکنیکال، لینکسازی داخلی و لینکسازی خارجی آنها دیده می‌شد که بخش تکنیکال، پررنگ‌تر از دو مورد دیگر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *